Новини та статті

Акції Новини Статті Все

Домашня піца - це смачно і просто!

Піца давно перестала бути ресторанною стравою. На своїй історичній батьківщині - в Італії - вона завжди відносилася до повсякденної, смачної та ситної їжі, якою можна було насититися і набратися сил та енергії. Сьогодні багато хто готує піцу вдома, для сімейного обіду або вечері у великій компанії друзів. Домашня піца поєднала в собі традиційні елементи та технології приготування, а також перейняла багато нових компонентів і варіантів приготування. Основна відмінність домашньої піци від ресторанної - це використання простих інгредієнтів, які завжди можна знайти в холодильнику.

Існує багато рецептів приготування домашньої піци. Один з простих і в той же час дуже смачних рецептів заснований на використанні кефіру.

Кефір - це той продукт, який часто буває в кожному холодильнику, іноді залишається і трошки починає скисати. Тоді господині починають замислюватися над тим, що з ним далі робити - млинці, оладки або бісквітики. Відмінним варіантом для використання з кефіра, що залежався у холодильнику, буде приготувати смачну піцу.

Кефір - прекрасна основа для тіста для піци

Тісто для піци на кефірі виходить повітряним, пишним і легким. На вигляд воно буде дуже схожим на здобне тісто, але на смак вийде набагато ніжніше і пікантніше. До того ж, готувати тісто на кефірі дуже просто і швидко. Якщо гості будуть зовсім скоро і немає часу на приготування святкового столу, можна швиденько приготувати смачну, апетитну і ароматну піцу на кефірі. З цим рецептом Вам більше не знадобиться доставка піци в Києві.

Тісто для піци на кефірі абсолютно не примхливе і відмінно поєднується з будь-якою начинкою - м'ясною, рибною, овочевою, сирною і навіть фруктовою. Потрібно лише використовувати правильне співвідношення цукру, солі та спецій. Щоб приготувати пишне тісто на кефірі Вам знадобитися:

  • кефір - 500 мл;
  • сода (гашена лимонним соком) - 1 ч. л.
  • сіль - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • соняшникова олія - 3 ст. л.
  • борошно

Технологія приготування тіста для піци на кефірі

Спочатку потрібно влити в глибоку миску кефір і змішати його з гашеного содою до утворення невеликої пінки по всій поверхні кефіру. Далі всипати сіль і цукор і добре перемішати. Якщо Ви готуєте фруктову піцу, то цукру потрібно додати більше - 2-3 столові ложки, а якщо хочете зробити оригінальне тісто з незвичайним смаком, можна додати трохи Ваших улюблених спецій. Після того, як цукор і сіль добре перемішані, потрібно додати соняшникову олію і ще раз перемішати. Далі поступово всипати борошно. Для початку можна сміливо всипати 4 склянки і добре перемішати, далі додавати борошно невеликими порціями. Додаємо до тих пір, поки не отримаємо в'язке по консистенції тісто, яке добре відлипає від рук. Важливо не забити тісто борошном, інакше воно стане важким і не підніметься.

На замітку господиням - замість кефіру можна використовувати сметану, яка також часто залежується на поличках в холодильнику. Сметана по консистенції густіше, ніж кефір, тому слід використовувати більше соняшникової олії і менше борошна. Також в тісто зі сметаною можна додати 2 яйця для більшої пишності і легкості.

Після того, як тісто приготоване, його потрібно залишити на 10-15 хвилин постояти відпочити. У цей час розігріти духовку, налити на деко трохи соняшникової олії і поставити в духовку на кілька хвилин. . На розігрітий лист викласти тісто і розрівняти його по всій поверхні. Потім змастити тісто томатним соусом зі спеціями, поверх викласти начинку, посипати зеленню і тертим сиром. Поставити піцу в духовку і випікати 25-30 хвилин, залежно від товщини тіста. Готову піцу вийняти з духовки, дати трохи постояти на гарячому деко, після чого порізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Смачного!