Новини та статті

Акції Новини Статті Все

Різновиди піци

Смачна піца з хрусткою скоринкою - улюблені ласощі дорослих і дітей. Але часом навіть найсмачніше блюдо може набриднути. Чому б не почати експериментувати? На щастя, сьогодні існує безліч різновидів піци на будь-який смак. Давайте подумаємо, чому ж побалувати себе при черговому замовленні піци.

Американська або італійська піца?

Італійська піца - це традиційне блюдо, яке готується на тонкому тесті. Багато гурманів віддають перевагу саме цьому виду, адже він дозволяє насолодитися витонченим смаком начинки. Американська піца створюється на пишному тесті, товщина якого досягає близько двох сантиметрів. Це більш ситне блюдо. Також американські кухарі використовують спеціальні дріжджі для створення основи. Тісто відрізняється приємним солодкуватим смаком і рихлістю. Варто відзначити і достатню кількість соусу. Є відмінності і в технології приготування двох варіантів піци. Американці вважають за краще випікати блюдо при більш високих температурах. Зменшується і тривалість приготування. Цікаво, що в Америці відвідувачам кафе пропонується більшу різноманітність начинок. Кухарі люблять експериментувати. Вони можуть додати в піцу варені яйця, шинку, копчену курку, ковбаски, гірчицю, капусту. Американські Пиццайолло віддають перевагу рослинному, а не оливковій олії. Вас зацікавили відмінності між основними видами піци? Обов'язково спробуйте обидва варіанти і порівняйте їх на практиці. Ви не будете розчаровані стравою, приготованим майстерним кухарем.

Інші критерії класифікації

• Закрита або відкрита піца. Більшість з нас звикли бачити на своєму столі відкриті варіанти страви. Однак напевно варто покуштувати і закриту піцу, яка називається кальцоне. Це ароматне блюдо зовні нагадує звичний нам пиріг. Коржик з тексту закриває начинку.

• Різноманітність інгредієнтів. Піца може бути м'ясною, вегетаріанської, грибний, рибної. Також популярністю користується асорті - поєднання різних інгредієнтів в одній страві. Любителі солодкого напевно не відмовляться від приголомшливою фруктової піци. Ще один різновид страви для гурмана - сирна. Не обходиться і без різних спецій, які роблять смак більш насиченим і яскравіше.

• Сорт сиру. Найчастіше використовується Моцарелла, яка створюється з коров'ячого молока. Це універсальний сорт. Свіжий тертий пармезан вважається королем сирних продуктів. Дор-блю - прекрасний варіант для морської та рибної піци. Також багато хто віддає перевагу сирам Чеддер і Радамер.

• Види тесту. Воно може бути дріжджовим, солодким або листковим. Конкретний вибір залежить від ваших уподобань, що склалися у вашому регіоні традицій і майстерності кухаря.

• Форма піци. Кругле ласощі - класичний варіант, який можна зустріти в будь-якому ресторані. Також піца може бути овальної або прямокутної.

• Японська піца. Окремий вид блюда, який передбачає приготування начинки з різних морських продуктів.

• Індійська піца. Це досить гострі страви, насичене великою кількістю приправ і спецій.

• Грецька піца виділяється великою товщиною коржа. Вона готується в печі на сковороді.

• Російська піца. Досить велика і пишна піца з будь-якою начинкою. Відмінна риса: сир, як правило, знаходиться зверху. Таким чином, піца може бути абсолютно будь-який: товстої і тонкої, солодкої і солоної, м'ясної і вегетаріанської, круглої і квадратної ... Замовляючи страви для себе та близьких, ви зможете догодити кожному. Довірте це відповідальне завдання справжнього професіонала!