Новини та статті

Акції Новини Статті Все

Секрети приготування тіста для піци

Багато гурманів цікавляться, як приготувати тісто для піци, щоб страва вийшла найбільш смачним. Сьогодні існує далеко не один рецепт, тому ви можете підібрати необхідний варіант з урахуванням власних уподобань. Ми готові поділитися з вами найкращими секретами створення чудового тесту. Також ми вибрали найкращі рецепти для вас.Багато гурманів цікавляться, як приготувати тісто для піци, щоб страва вийшла найбільш смачним. Сьогодні існує далеко не один рецепт, тому ви можете підібрати необхідний варіант з урахуванням власних уподобань. Ми готові поділитися з вами найкращими секретами створення чудового тесту. Також ми вибрали найкращі рецепти для вас.

 

Загальні рекомендації

  • Якщо ви збираєтеся готувати страву в духовці, для цього краще використовувати дріжджове тісто. Пам'ятайте, що воно не терпить протяги: вікна і двері обов'язково потрібно закрити.
  • Для того щоб приготувати відмінне тісто, бажано використовувати холодну воду.
  • Під час замішування тіста спочатку візьміть половину потрібної кількості борошна, а потім поступово додайте решту порцію.
  • Вимішувати тісто треба до тих пір, поки ви не помітите, що воно перестало прилипати до ваших рук.
  • Для того щоб зробити еластичне тісто і додати страві вишуканий смак, додайте в борошно трохи оливкового масла.
  • Перш ніж відправити ласощі в духовку, дайте йому постояти протягом 20-60 хвилин.
  • Двічі осадіть піцу перед викладенням на форму.
  • Деко слід рівномірно змастити соняшниковою олією. Також підійде оливкова.
  • Піца вийде смачніше, якщо ви не будете розгортати корж. Краще викласти тісто на деко і акуратно розтягнути пальцями таким чином, щоб його краї трохи звисали.
  • Ставте тісто в духовку тільки після того, як воно постоїть хоча б 5 хвилин.
  • Не рекомендується відправляти тісто в духовку разом з начинкою. Зробити смачна страва просто: простежте за тим, щоб тісто запеклось до напівготовності. Після утворення тонкої скоринки викладіть необхідні інгредієнти на тісто і продовжите приготування. Правда, існують деякі рецепти, в яких тісто готується одночасно з начинкою. Слідкуйте за рекомендаціями.
  • Тісто для піци може бути товстим або тонким. Стандартний час пропікання товстого тесту - 60 хвилин. Тонке буде готове через півгодини.


Рецепти

Отже, прийшов час готувати тісто на піцу, рецепт якого ви побачите нижче. В першу чергу, слід почати з приготування італійського блюда.

1. Тонке класичне тісто. Для приготування знадобиться 3 склянки борошна, чайна ложка тростинного цукру і морської солі, 2 маленькі ложки сухих дріжджів, 200 мл теплої води, 2 столові ложки високоякісного оливкового масла першого віджиму. Просійте борошно, змішайте з сіллю і зробіть акуратну гірку. В дріжджі додайте теплу воду, доповніть суміш цукром. Дочекайтеся, поки дріжджі почнуть пінитися. Через хвилин 7 ви можете приступати до замішування тіста. З'єднайте борошно і дріжджі, влийте масло і місите тісто не менше 10-15 хвилин. Даний рецепт тесту для піци вимагає терпіння. При розтягуванні отримана маса не повинна стискатися і рватися. Зліпивши кульку з тіста, залиште його на 1-2 години в теплому місці. Потім притисніть «колобок» в центральній частині, пріплюсніте його і розтягніть до необхідної товщини.

 

2. бездріжджового тіста Як зробити тісто для піци без дріжджів? Для цього вам знадобиться 2 яйця, кілограм борошна, 100 грам сметани, сіль, 150 грам маргарину, чайна ложка цукру і соди. Яйця ретельно збийте і додайте до них сіль і цукор. Соду потрібно розмішати в сметані, а маргарин слід розтопити. Змішайте ці інгредієнти. Потім в цю суміш треба потроху додавати борошно. Після замішування тісто стане м'яким і еластичним. Зачекайте хвилин 15 і приступайте до розкочування. Надлишки тесту можна зберігати в морозильній камері.

3. Універсальний рецепт Візьміть 900 грама борошна, 10 г свіжих дріжджів, половину літра води, 10 грам оливкової олії, 20 грам морської солі. Дріжджі розведіть холодною водою. Вони повинні повністю розчинитися. Половину борошна обережно додайте в суміш і перемішайте так, щоб не залишилося грудочок. Після цього можете сміливо додати решту борошна і сіль, перемішайте, додайте олію. Замісити тісто і викладіть його на стіл. Поділіть тісто на кілька частин і залиште на 60 хвилин. Розкачайте тонким шаром, викладіть начинку і відправте на 10 хвилин в гарячу духовку.