Новини та статті

Акції Новини Статті Все

Способи приготування піци

Сучасна техніка дозволяє готувати піцу по-різному: крім спеціальній печі можна використовувати духовку, сковороду, мікрохвильовку, мультиварку ... Звичайно, вибір конкретного методу залежить від ваших уподобань і можливостей. Сьогодні ми розглянемо особливості різних способів приготування піци і спробуємо з'ясувати, який варіант є оптимальним.

 

Помпейська дров'яна піч

Саме в такій печі виготовлялася найперша піца. Цей пристрій відрізняється куполоподібної формою, що дозволяє максимально швидко досягти температури 350-400 градусів. Приготування піци в такому обладнанні займає близько 2 хвилин. Вважається, що найбільш смачна страва можна отримати саме за допомогою дров'яної печі. Звичайно, даний метод є не надто поширеним. Найчастіше в піцеріях використовуються сучасні аналоги - потужні газові печі. Така техніка дозволяє домогтися унікального смаку італійської піци. Звичайно, жодна мікрохвильовка, мультиварка або сковорідка не зрівняється з професійним обладнанням. Ці варіанти використовуються виключно в домашніх умовах.

Піца в духовці

Поширений метод приготування піци, який застосовується в побуті або невеликих закладах громадського харчування. Наведемо приклад універсального частування для гостей. Отже, вам знадобиться 400 грам борошна, 125 грам теплої води, ложка картопляного крохмалю, половина чайної ложки солі, 3 ложки оливкової олії. Для начинки можна взяти такий набір продуктів: одну цибулину, половину банки оливок, солодкий перець, 2 великих томата, 200-250 грам хорошого сиру, різні спеції. Для соусу знадобиться 2 помідора, сіль, часник і перець. Готування займе не більше 40 хвилин. Спочатку необхідно перемішати борошно, крохмаль, сіль, 2 ложки масла. Тісто ретельно вимішує і настоюється. Тим часом треба розігріти духовку. Для приготування соусу всі компоненти змішуються в блендері. Поріжте овочі для начинки і натріть сир. Гарячий лист змастіть маслом, розкачайте тісто і також змастіть його маслом. Полийте тісто соусом і додайте начинку. Зверху піцу посипте потертим сиром. Випікайте блюдо в розігрітій до 200 градусів духовці. Тривалість - близько 20 хвилин.

Піца на сковороді

Сковорода використовується в тому випадку, якщо вам необхідно максимально швидко приготувати страву. Готове ласощі порадує приємним ароматом і м'якістю. Звичайно, смак відрізняється від професійного страви, але це оптимальний варіант для тих випадків, коли до вас несподівано прийшли гості. Піца на сковороді, рецепт якої наведено нижче, досить апетитна і живильна. Візьміть 10 ложок борошна, 5 ложок сметани, 5 ложок майонезу і 2 яйця. Для начинки придбайте м'ясну нарізку. Також знадобиться твердий сир (до смаку) і томатний соус. Замісити тісто: воно повинно вийти рідкуватим. При бажанні рецепт можна доповнити невеликою кількістю молока. Майонез, яйця, сметану і борошно акуратно змішайте. Солити не потрібно. Змастіть сковорідку маслом і вилийте на неї половину тесту. Вилийте соус і начинку, посипте твердим сиром. Готуйте на повільному вогні. Через 10-15 хвилин можна подавати блюдо до столу. Піца на сковороді буде готова тоді, коли розплавиться сир.

Піца в мультиварці і мікрохвильовці

Піца в мультиварці готується майже так само, як і на сковороді. Дане блюдо підходить людям, які звикли обходитися без рослинного масла. Ласощі вийде більш пишним. Готуйте страву в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин. Піца в міроволновке готується за допомогою основи з тіста, яку можна купити в супермаркеті. Базу просто змащують томатною пастою або кетчупом і викладають різну начинку. Прикрасивши піцу сиром, відправте її на 6-8 хвилин в мікрохвильовку. Варто пам'ятати про те, що таке блюдо досить калорійно. Таким чином, справжня піца готується виключно в професійних умовах. Для цього застосовуються спеціальні печі. Саме такої страви варто віддавати перевагу в тому випадку, якщо ви бажаєте побалувати себе вишуканим італійським ласощами. Інші способи приготування добре підходять людям, які бажають спробувати зробити піцу самостійно.